Oeffelt is Goed op Weg met de Duo-fiets

Met veel enthousiasme willen we bekendmaken dat de Zorgcoöperatie Oeffelt een Duo- Fiets in haar bezit heeft. Deze kans is tot stand gekomen in samenwerking vanuit een participatievoorziening van de Gemeente en Schakel Fietsen uit Oeffelt.
Inwoners van Oeffelt kunnen vanaf nu de Duofiets lenen.

Het afgelopen jaar heeft extra duidelijk gemaakt dat er aandacht moet zijn voor het eenzaamheidsvraagstuk, het ontlasten van mantelzorgers,  maar ook de aandacht voor gezondheid en beweging is van belang. Prachtige verbindingen kunnen ontstaan middels dit project Duo- fiets.


De Duo Fiets is een stabiele driewielfiets met elektrische trapondersteuning. Je zit  hierbij naast elkaar.
De Duo- Fiets geeft de mogelijkheid om met ouderen of mensen die (tijdelijk) wat extra ondersteuning nodig hebben te fietsen. Mensen die niet in staat zijn om zelfstandig te fietsen of niet meer durven te fietsen, maar wel willen genieten van onze prachtige dorp, de prachtige omgeving.
Samen met een vrijwilliger of familielid een ommetje maken, boodschappen doen, naar een afspraak in het ziekenhuis of therapeut. Het ligt allemaal in de mogelijkheden.
De Duo- fiets is  een prachtig middel om mensen in Oeffelt te verbinden, te laten bewegen, gevoel van vrijheid in de buitenlucht te laten ervaren. De Duo- fiets geeft de mogelijkheid om de passagier actief of passend bij zijn of haar mogelijkheden mee te laten trappen. Oogcontact en een gezellig praatje is eenvoudig te maken. Zelfs kan er Corona- proof gefietst worden middels een bijgevoegd scherm.

- Om de Duo fiets te reserveren dient minimaal de bestuurder of de passagier in Oeffelt te wonen.
- Er dient minimaal 2 dagen van te voren gereserveerd te worden.
- De fiets kan voor een dag of een dagdeel gereserveerd worden.
- Er zijn geen kosten aan verbonden
- Huidige standplaats. De Haven

We hopen dat er veel gebruik gemaakt gaat worden van deze prachtige kans die ons geboden is. Er breekt een prachtige tijd aan om te gaan fietsen en al het moois in de omgeving op een andere manier te beleven.

Voor vragen of reserveringen neem dan contact op met de Zorgcoöperatie Oeffelt:
0485- 820212 of  06-20625198 (Peter Ermers, secretaris)
of per mail: duofiets@zorgcooperatiedehaven.nl